Karper commissie

De karpercommissie is al enige jaren geleden ontstaan doordat er een aantal karper vissers wel iets meer wilden gaan betekenen voor de vereniging en dan voornamelijk voor de jeugd van de vereniging.
Ze besloten om de handen ineen te slaan er de karpercommissie op te richten namens HSV Ons genoegen te Hengelo (o).
De doelstelling van de commissie is om de jeugd kennis te laten maken met het tegenwoordige karpervissen en de jeugd doormiddel van een karpervisdag uitleg te geven over het hoe en wat er zich allemaal afspeelt rondom het karpervissen en dan gaat het voornamelijk om:

- De veiligheid van de vis en welke dingen de vissers er zelf aan kunnen doen.
- Welke benodigdheden zijn noodzakelijk voor karpervissen.
- Met welke soorten aas kun je tegenwoordig allemaal karpervissen.
- Uitleg over hoe je onderlijnen etc. zelf kunt maken voor het karpervissen.Ook werd er vanaf 2006 elk jaar een Karperavond gehouden voor alle karpervissers en die avonden worden gevuld met een bekende en gerespecteerde spreker die over zijn visie van het karpervissen verteld.
En aansluitend op de spreker is er op de karperavond ook nog een loterij met schitterende prijzen dankzij vele gulle sponsoren (Dank hiervoor).
De opbrengst komt elk jaar weer ten goede van de jeugdkarperdag om de benodigde spullen te kunnen aanschaffen voor die dag.
Momenteel bestaat de karper commissie uit 9 personen en dit is ook wel zeer prettig mocht er eens iemand niet kunnen. 

email: karper@hsvoghengelo.nl